Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mannen en injectables

Injectables alleen voor vrouwen? Zeker niet. Vrouwen en mannen hebben beiden last van huidveroudering. De huid van mannen verliest namelijk ook stevigheid en volume. Hierdoor ontstaan er rimpels. Mannen die een jongere uitstraling willen, kiezen ervoor om een botox en/of filler behandeling te doen. En juist om die reden zijn botox en filler behandelingen de laatste jaren populairder geworden onder mannen. Iedereen wil er natuurlijk fris en gezond uit zien! Maar wat zijn injectables precies en wat zijn eigenlijk de verschillen voor mannen en vrouwen?

Wat zijn injectables?

Onder injectables verstaan we fillers en botox. Hyaluronzuur fillers creëren meer volume in een specifieke zone van het gezicht. Hyaluronzuur is een suiker molecuul die door uw eigen lichaam wordt aangemaakt en zorgt voor een soepele huid. Hyaluronzuur fillers worden via een injectie in de huid gespoten. Fillers worden gebruikt om rimpels op te vullen, volume in een specifieke zone te vergroten of de structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de kin.

Ziet u er de laatste tijd weleens erg moe uit? Een botuline toxine (botox) behandeling laat spieren ontspannen, waardoor rimpels verzacht worden. Hierdoor zal er een jongere, frisse uitstraling gerealiseerd worden. De stof uit botuline toxine (botox) blokkeert de zenuw waardoor de spieren onder de huid niet kunnen samentrekken. Botox wordt vaak verward met fillers. Het grootste verschil is dat met fillers rimpels worden opgevuld. En botox de rimpels glad maakt door de spieren te verslappen.

Wat zijn de verschillen voor mannen en vrouwen?

Er zijn geen specifieke behandelingen voor de man of vrouw. Iedere filler of botox behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen. Alleen om het gewenste effect te creëren hebben mannen vaak wel een andere dosering nodig. Zij hebben namelijk een andere anatomie en huidstructuur. Voor mannen is er  vaak meer filler nodig voor een liftend effect. De arts kan bijvoorbeeld kiezen voor een dikkere filler, hierdoor zal het gewenste effect gecreëerd worden.

Populaire injectables behandelingen onder mannen

Er zijn twee behandelingen erg populair onder mannen. Namelijk het behandelen van fronsrimpel en wallen. Fronsrimpels zijn rimpels tussen de wenkbrauwen die ontstaan door fronsen. De fronsspieren zijn bij mannen sterker ontwikkeld dan bij vrouwen. Hierdoor is een fronsrimpel bij mannen vaak duidelijker aanwezig. Daarom kiezen mannen vaak voor botox. Dit laat namelijk de fronsrimpel ontspannen.

Het behandelen van wallen is ook erg populair. Een beetje stress of slecht slapen kan zorgen voor wallen of voor donkere kringen onder de ogen. Vandaar kiezen mannen voor fillers, waarmee u plekken onder uw ogen opvult.  

Leave a comment