Skip to content Skip to footer

Hoe veilig is Hyaluronzuur?

Al jarenlang gebruiken klinieken over de hele wereld fillers met hyaluronzuur. Hyaluronzuur word op verschillende manieren en plekken geïnjecteerd. Het wordt voornamelijk in de lippen, fijne lijntjes, plooien en rimpels in het gezicht geïnjecteerd om volume te creëren. Het is een onmisbare behandeling in de esthetische geneeskunde. Maar wat is hyaluronzuur nou precies? En hoe veilig is het gebruik van hyaluronzuur?

Wat is Hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een suikermolecuul die van nature voorkomt in ons lichaam. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en veerkrachtig blijft. Hyaluronzuur komt voornamelijk voor in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel.

Veroudering en hyaluronzuur
Naarmate u ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in uw lichaam af. Gedurende de jaren verandert uw spiermassa en uw botstructuur krimpt. Bovendien wordt er minder collageen aangemaakt. Op uw 40e bezit u nog maar de helft van het hyaluronzuur. De huid wordt dus vochtarmer en het gevolg daarvan is het ontstaan van fijne rimpeltjes en lijntjes, het zogenaamde verouderingsproces.

De veiligheid van hyaluronzuur
Gelukkig kunt u opnieuw volume creëren door middel van hyaluronzuur. Maar hoe veilig is het gebruik van hyaluronzuur? Zoals hier boven genoemd komt de stof van nature voor in ons eigen lichaam. De stof zorgt voor veerkrachtigheid van de huid. Omdat hyaluronzuur al van nature in ons lichaam voorkomt, zijn fillers relatief veilig.

Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur kunnen door het lichaam zelf worden afgebroken. Helaas kunnen er in sommige gevallen complicaties optreden zoals een infectie, allergische reactie, vasculaire complicatie of bobbelvorming. Zolang de fillers door een deskundige arts zijn geïnjecteerd  is de kans dat u dit soort complicaties krijgt zeer uitzonderlijk. Bovendien vind er voorafgaande de behandeling altijd een consult plaats, waar o.a. de anamnese afgenomen wordt. Mocht het zo zijn dat u last krijgt van complicaties dan kunnen de fillers altijd worden opgelost.

Zit er in een hyaluronzuur filler verdoving?
Bij van Dijk clinic wordt er gewerkt met Saypha van het merk Croma. Er wordt gewerkt met 3 verschillende soorten/diktes hyaluronzuur, waaronder: Saypha filler, saypha volume en saypha volume plus. In Saypha filler, volume & volume plus zit lidocaïne (verdoving) inbegrepen.

Elke filler wordt geregistreerd aan de hand van een lotnummer en is altijd te traceren.

Leave a comment