Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Van Dijk Clinic houdt standaard hoog

Van Dijk Clinic houdt standaard hoog

AMERSFOORT Medisch cosmetische behandelingen nemen in populariteit toe onder vrouwen én mannen. Vroeger lag er nog een soort taboe op dergelijke behandelingen, maar door de jaren heen is dat enorm veranderd. Volgens de Van Dijk Clinic is er inmiddels veel vraag naar cosmetische behandelingen die bovendien een stuk toegankelijker zijn geworden.

De Van Dijk Clinic aan de Weverssingel is sinds 20 september 2021 geopend. De groeiende interesse in injectables (botox en fillers) heeft meerdere oorzaken. Onder andere de wetenschap die erop vooruitgaat en het taboe dat er steeds meer af gaat. Daardoor zijn behandelingen beter en toegankelijker worden. Volgens het team van de Van Dijk Clinic zijn de mogelijkheden eindeloos en daarmee volledig afhankelijk van iemands wensen en voorwaarden. ,,Wanneer we kijken naar de meest populaire behandelingen, dan zien we dat de behandelingen met injectables zijn gegroeid. Rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes kunnen eenvoudig worden verzacht met botox en het opvullen van bijvoorbeeld lippen, jukbeenderen of de neus worden uitgevoerd met hyaluronzuur fillers.’’ 

VEILIG Een botoxbehandeling is een kleine, kortdurende behandeling waarbij op bepaalde plekken kleine hoeveelheden botulinetoxine wordt ingespoten door een injectie met een zeer fijne naald. Hyaluronzuur filler is een lichaamseigen stof dat volume terugbrengt in zones waar we die gedurende de jaren hebben verloren. Medisch cosmetische behandelingen brengen altijd een klein risico met zich mee, dus het is belangrijk dat een cliënt zich daarvan bewust is. Toch zijn cosmetische behandelingen over het algemeen zeer veilig en is het resultaat verbluffend. Vaak kan je met een kleine behandeling een groot verschil zien. Je kunt een bepaalde rust in het gezicht kunnen creëren door het behandelen met botox waardoor de cliënt frisser oogt en zich meer zelfverzekerd voelt. Alle injectables hebben een tijdelijk effect. Botox gaat gemiddeld drie tot zes maanden mee, fillers tenminste 6 tot 18 maanden. Maar geen huid is hetzelfde dus het advies van één van de professionele (KNMG) cosmetische artsen van de Van Dijk Clinic is belangrijk. 

De cosmetische behandelingen zijn zowel geschikt voor vrouwen als mannen. Als een behandeling niet nodig is, dan wordt dat duidelijk gecommuniceerd. Desgewenst wordt een alternatief voorgesteld. Veiligheid en voorlichting staat bij de Van Dijk Clinic voorop: Als het voor de artsen medisch en/of esthetisch niet goed voelt, behandelen ze niet. ,,Er is veel mogelijk op het gebied van medisch cosmetische behandelingen, zeker wanneer je het vergelijkt met tien jaar geleden.”

Bron: De Stad Amersfoort
door Maureen van Goethem

Leave a comment