Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Melissa (24) deed lipolaser om van onderkin af te komen: ‘Was in shock door het resultaat’

Sommige mensen hebben uiterlijke kenmerken waar ze niet blij mee zijn, maar waar ze niet zonder hulp iets aan kunnen veranderen. Melissa Otten (24) liet vet uit haar onderkin wegzuigen met lipolaser.

Zij vertelt LINDA.meiden hoe dat in z’n werk gaat en hoeveel het haar heeft gekost.

KILO’S GEZICHT

“Helaas is het genetisch zo bepaald dat ik, hoe dun ik ook ben, vet vasthoud in mijn gezicht. Dus toen ik op mijn vakantie in Mexico aardig wat kilo’s was aangekomen, zag je dat ook in mijn gezicht. De vijftien kilo die ik vervolgens afviel, ging er overal vanaf, behalve daar.”

Melissa probeert alles om alsnog van haar onderkin af te komen. Van guasha stenen tot fat freezing: niets helpt. “Ik heb honderden euro’s gespendeerd, maar niets hielp, of het hielp maar even. Mijn bleef me irriteren, maar maakte me vooral heel erg onzeker. Iedere keer dat ik een foto van mezelf maakte en aan het Facetunen was, wist ik dat er iets aan moest gebeuren.”

LIPOLASER

Na lang nadenken gaat ze daarom op zoek naar een kliniek die haar probleem kan oplossen. “Van tevoren heb ik veel research gedaan en uiteindelijk kwam ik terecht bij een kliniek waar ik meteen een fijn gevoel bij had en merkte dat ze echt luisterden naar wat ik te zeggen had. Het was nog wel de vraag of ik de behandeling kon laten doen, omdat ik fat freezing had geprobeerd. Dit kan tijdens een liposuctie voor problemen zorgen. Maar gelukkig was dat niet het geval en kon ik meteen foto’s laten maken en een afspraak maken.”

OPERATIE

Een paar maanden later is het dan eindelijk zo ver. “In de tussentijd hadden ze me nog een paar keer gebeld om te vragen of ik er klaar voor was en kreeg ik tips zodat ik me zo goed mogelijk kon voorbereiden. Dat was superfijn.” Op de dag van de ingreep wordt uitgebreid besproken wat er gaat gebeuren. Als alles is afgetekend en de laatste foto’s zijn gemaakt krijgt Melissa een plaatselijke verdoving.

“Op dat moment voelt het alsof je hele keel op spanning staat. Ze maken vervolgens twee gaatjes in je kaaklijn en gaan met een staaf naar binnen om al het vet los te maken en weg te zuigen. Als dat klaar is doen ze de zogeheten lipolaser, die er voor zorgt dat de huid strak wordt. Dit hele proces duurt ongeveer anderhalf uur en omdat ik plaatselijk verdoofd was, kon ik de hele tijd kletsen met de arts. De tijd vloog voorbij.”

HERSTEL

Meteen na de operatie worden er foto’s gemaakt van het resultaat. Direct daarna krijgt Melissa een compressieband om haar hoofd. “Ik ben met een pet en een mondkapje op naar huis gegaan, want je moet die band een week lang dragen. In die week ben ik alleen naar m’n ouders en vrienden in de buurt geweest. Die band was misschien nog een van de meest vervelende dingen aan het hele proces, al viel zelfs dat mee.”

“Vooral slapen gaat lastig na de ingreep, omdat je met je hoofd omhoog moet liggen. De eerste nacht is het ergst, maar daarna wen je er wel aan. Het was ook vervelend dat je een week lang je haar niet mag wassen.” Van blauwe plekken heeft Melissa overigens vrijwel geen last. “Alleen onder de band, omdat ‘ie heel strak zat. Voor de rest zag je niets. Daar was mijn arts ook nogal verbaasd over. Ik heb de band ook echt geen seconde afgedaan, dus dat zou best geholpen kunnen hebben.”

RESULTAAT

De eerste keer dat Melissa het resultaat ziet, is ze emotioneel. “Ik was echt een beetje in shock, want ik had al zo lang gewacht hierop en dan is het ineens zover. Ik ben super blij met het resultaat, maar was best wel geschokt dat het zó goed gelukt was.”

Op dit moment houdt haar gezicht nog vocht vast. Het uiteindelijke resultaat is te zien na een maand of negen, al verschilt dat per persoon. “Nu is het noodzakelijk om bindweefselmassages te laten doen. Hoe vaker, des te mooier en strakker het resultaat is. Die massages zijn trouwens nog erger dan de compressieband en het niet wassen van je haar. Ze zijn op z’n zachtst gezegd onprettig.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Maar als dat allemaal achter de rug is, is dat het ook echt waard geweest. De liposuctie en lipolaser geven namelijk blijvend resultaat. “Zolang je niet ineens heel veel aankomt, is het in principe de bedoeling dat het blijft zoals na de operatie.”

KOSTEN

“De behandeling zelf kost in totaal €1500 gekost, waarbij het consult voor de lipolaser en alle vervolgafspraken inbegrepen zitten. Het enige wat ik verder nog moet betalen, zijn de massages. Die zijn €25 per keer en daar heb ik er zo’n 5 á 6 van nodig.”

Dokter Kevin Bulgaç, de arts die de behandeling van Melissa heeft uitgevoerd, licht toe: “Ik voer jaarlijks zo’n 700 lipolaser behandelingen uit. Zekers sinds social media zien we een sterke groei van het aantal jongere vrouwen die dit willen laten uitvoeren. Maar merken we dat een patiënt nog niet lang genoeg heeft nagedacht of vermoeden we dat invloed van buitenaf teveel meespeelt, dan adviseren we hen eerst meer informatie in te winnen. We willen dat mensen weloverwogen dit besluit nemen.”

“De kans dat er complicaties optreden is zeer laag. Zelfs een nabloeding komt door de apparatuur die we gebruiken heel weinig voor. We zorgen dat de behandeling zo steriel en goed mogelijk verloopt. We zijn dan wel cosmetisch arts, maar we zijn nog steeds doktoren. We willen mensen beter maken en geen risico lopen om juist het tegenovergestelde te doen.”

BRON LINDA.MEIDEN – FOTO PRIVÉBEELD

Leave a comment