Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe ziet een lipolaser behandeling eruit?

Heeft u last van een slappe huid onder uw kaak, hals of armen? Dan is daar nu een oplossing voor, namelijk de lipolaser behandeling. Met de lipolaser wordt het overtollige vet vloeibaar gemaakt en verwijderd. Hierdoor wordt de huid strakker. Doordat het vet eerst vloeibaar wordt gemaakt is het makkelijker om het vet erna weg te zuigen. Dit zorgt er ook voor dat er minder schade wordt aangericht aan het weefsel eromheen.

Hoe ziet een lipolaser behandeling eruit?

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. U voelt dus verder weinig van de behandeling. Bij het verdoven kunt u een klein beetje druk voelen, dit komt omdat de verdoving met water gemengd is. Tijdens de behandeling zal deze druk verdwijnen.

Tijdens de verdoving maakt de arts een gaatje aan beide kanten, zodat hij makkelijk met de canule onder de huid kan. Als de verdoving goed is ingewerkt zien we dat de huid bleker is dan normaal, dit noemen we blanchen.

Als de verdoving werkt, kan de arts beginnen met de lipolaser. Met de zogeheten diode laser, die onder de huid gaat, wordt het vet vloeibaar gemaakt. Zo kan de arts het vet makkelijker weg zuigen en wordt er minder schade aangericht aan het weefsel eromheen. De behandeling met de lipolaser duurt ongeveer 7 minuten.

Als de lipolaser erop zit, kan de arts beginnen met de liposuctie. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten. Hierbij wordt het gesmolten vet weg gezogen. Dit is het laatste onderdeel van de behandeling.

Als het vet is weggezogen krijgt u 1 hechting aan beide kanten. Daarna krijgt u, voor 5 minuten, een compressieband met gaasjes ertussen om. Zo wordt er nog even extra druk uitgeoefend op het behandelde gebied. Vervolgens gaat de band af en worden er foto’s gemaakt en krijgt u het resultaat te zien. Daarna gaat de band weer om. Het is belangrijk dat u de band tenminste 7 dagen lang draagt, zo krijgt u het beste resultaat.

Leave a comment