Skip to content Skip to footer

De TCA-peeling

Een TCA-peeling, of trichloorazijnzuurpeeling, is een behandeling die wordt gebruikt om de textuur en teint van de huid te verbeteren. Tijdens de behandeling wordt een oplossing van trichloorazijnzuur op de huid aangebracht, wat resulteert in een gecontroleerde verwijdering van het bovenste laagje van de huid.

Door het exfoliërende effect van het trichloorazijnzuur worden dode huidcellen verwijderd, waardoor de huid gladder en zachter aanvoelt. Bovendien stimuleert de peeling de productie van collageen en elastine in de lederhuid, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger wordt. Dit leidt tot een vermindering van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering. Daarnaast kan een TCA-peeling ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, acnelittekens en andere huidproblemen.

Percentages en technieken

Bij het uitvoeren van een TCA-peeling is het belangrijk om de juiste concentratie van trichloorazijnzuur te gebruiken, evenals de juiste techniek. Afhankelijk van de specifieke behoeften van de huid en het gewenste resultaat, kan de concentratie variëren van mild tot diep.

Een oppervlakkige TCA-peeling, met een lagere concentratie trichloorazijnzuur, kan worden gebruikt voor milde exfoliatie en het verbeteren van de algehele huidtextuur. Hierbij past een percentage van 10% tot 30%.

Diepe TCA-peelings maken gebruik van hogere concentraties trichloorazijnzuur, vaak variërend van 35% tot 50% of zelfs hoger. Voor huidproblemen zoals diepe rimpels of ernstige hyperpigmentatie, kan een diepere TCA-peeling met een hogere concentratie worden aanbevolen.

De voorbereiding en nazorg

Voordat u een TCA-peeling ondergaat, is een zorgvuldige voorbereiding cruciaal. Dit begint met een consultatie bij een ervaren professional. Zij zullen uw huid evalueren, verwachtingen en doelen bespreken en gedetailleerde instructies meegeven.

Na de peeling is het essentieel om nazorg toe te passen voor het beste resultaat. U kunt verwachten dat uw huid na de behandeling gevoelig, rood en schilferig kan zijn. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen direct zonlicht en milde, hydraterende producten te gebruiken om de huid te kalmeren en te hydrateren. Het naleven van de instructies van uw zorgverlener voor nazorg zal helpen om een ​​soepele genezing en een optimaal resultaat te bevorderen.

Leave a comment