Skip to content Skip to footer
Botuline Toxine

Botox behandeling

Een botuline toxine (botox) behandeling laat spieren ontspannen, waardoor rimpels verzachten en een jongere, frisse uitstraling gerealiseerd wordt. Met een relatief kleine ingreep zorgen onze artsen voor een langdurig verandering in uw gezicht, waarbij tekenen van ouder worden op vakkundige en natuurlijke wijze worden verminderd.

Dwalen uw ogen steeds af naar uw voorhoofdsrimpels wanneer u in de spiegel kijkt? Ziet u er op uw laatste foto’s wel erg moe uit? Wilt u voorkomen dat uw rimpels dieper worden en uw looks opfrissen? Botuline toxine zorgt ervoor dat de spieren die deze rimpels veroorzaken ontspannen, waardoor de rimpels verminderen of zelfs verdwijnen.

Botox behandeling bij Van Dijk Clinic

Met een botox behandeling verminderen onze vakkundige artsen rimpels en kraaienpootjes, waardoor een frisse, jongere uitstraling – in slechts een paar minuten tijd – gerealiseerd wordt. De stof uit de botuline toxine blokkeert de zenuw waardoor de spieren onder de huid niet samen kunnen trekken. Wanneer u botox voor uw fronsrimpel gebruikt, kijkt u daardoor bijvoorbeeld al snel minder nors.

Onze artsen kunnen een botox behandeling ook voor medisch doeleinden gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het transpireren onder de oksels (hyperhydrosis) of aan de spanning-gerelateerde hoofdpijn/migraine.

Persoonlijk & doeltreffend

Elke behandeling begint bij Van Dijk Clinic met een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke consult vertalen we – met een eerlijk advies van onze artsen – uw wens naar een passende en doeltreffende behandeling. De focus ligt bij ons van intake tot nacontrole altijd op úw wensen en welzijn.

Veelgestelde vragen

Wij gebruiken uitsluitend kwalitatieve hoogwaardige producten voor onze behandelingen. Botuline toxine type A is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat een spier zich ontspant. Daardoor trekt de huid zich niet meer samen, verdwijnt de druk onder de huid en verminderen rimpels aanzienlijk. Met een snelle, doeltreffende botox behandeling realiseren onze artsen een tijdelijke frisse, jonge uitstraling die langdurig aanhoudt.

Bij Van Dijk Clinic maken we bij onze botox behandelingen gebruik van botuline toxine van het merk Azzalure, waarbij de botuline toxine type A verwijst naar de werkende stof in botox die in de spier wordt geïnjecteerd.

Botuline toxine type A  is een van de injectables behandelingen waar Van Dijk Clinic in gespecialiseerd is. Botox wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en wordt door onze artsen toegepast voor bijvoorbeeld het verminderen van rimpels, liften van bepaalde zones, verminderen van volume in specifieke zones of als medische toepassing om klachten zoals migraine te verminderen.

Met botox kunnen we op snelle en doeltreffende wijze rimpels behandelen. Wij gebruiken de werkende stof Botuline Toxine Type A om spieren te ontspannen, waardoor rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Botuline toxine is een natuurlijk eiwit wat een spier in relaxstand brengt en ervoor zorgt dat deze zich niet meer samentrekt en de huid en rimpels zich kunnen ontspannen en rimpels verdwijnen. Het kan verschillende soorten rimpels verminderen, zoals: 

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Bovenliprimpels
 • Putjes en rimpels in de kin
 • Bunnylijntjes: lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt
 • Gummy smile: zichtbaar tandvlees bij glimlachen.

Met botuline toxine kunnen specifieke zones gelift worden, zoals:

 • Botox lift bij de mondhoeken: last van hangende mondhoeken? Door botox kan een lift gerealiseerd worden die uw mondhoeken weer recht trekt.
 • Wenkbrauwlift met botox: creëer een open blik en verminder hangende oogleden door een wenkbrauwlift met botox.

Botox wordt niet alleen voor cosmetische doeleinden gebruikt. Botox kan ook worden ingezet voor medische toepassingen, waaronder:

 • Tandenknarsen (Bruxisme)
  Overmatig zweten (hyperhydrosis)
 • Spastische spieren (stricturen, spasme)
 • Migraine
 • Overmatige speekselproductie
  Keloid of littekens

  Met botox kunnen we op snelle en doeltreffende wijze uw rimpels behandelen. Laat spieren ontspannen en rimpels verdwijnen met Botuline Toxine Type A. Dit is een natuurlijk eiwit die een spier in relaxstand brengt en ervoor zorgt dat deze zich niet meer samentrekt, waardoor de huid en rimpels zich kunnen ontspannen en rimpels verdwijnen.  

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? Via een injectie
Welk product wordt gebruikt? Botuline Toxine Type A van Azzalure
Hoe lang duurt de behandeling? Enkele minuten
Wanneer begint botox te werken?  Na enkele dagen, maar het uiteindelijke resultaat is na 14 dagen te zien 
Hoe lang blijft botox zitten? Gemiddeld 3-6 maanden, afhankelijk van uw leefgewoontes en de frequentie van de botox behandelingen
Wat kost botox? Een botox behandeling start vanaf €100, afhankelijk van de zone

Botuline toxine wordt door Van Dijk Clinic gebruikt om verschillende probleemzones in het gelaat aan te pakken. De botox prijzen worden bepaald per behoefte en starten al vanaf €100. Bekijk hier de hele prijslijst of maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis consult met een van onze specialisten.

Wat kunt u verwachten van een botox behandeling bij Van Dijk Clinic? In onze formule staat een persoonlijke aanpak centraal die in verschillende fases naar het optimale resultaat leidt.

Fase 1: de intake
Tijdens de intake maakt u kennis met Van Dijk Clinic. Samen met een medisch personeelslid brengen we uw wensen, vragen en misschien wel twijfels in kaart, adviseren we u welke behandeling passend is en bespreken we de details.

Fase 2: de behandeling
De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten. Deze wordt uitgevoerd door een van onze vakkundige artsen.

Fase 3: de nacontrole
We vinden het belangrijk om in contact te blijven met u en zullen u dan ook terugvragen voor een nacontrole waarbij we de werking van de botox bespreken.