Skip to content Skip to footer

Complicatiespreekuur

Bij onze kliniek staan we ook klaar om clienten te helpen die elders behandelingen hebben ondergaan zonder het beoogde resultaat te behalen. Het kan hier dan gaan om een medisch cosmetisch probleem, zoals asymmetrie of de onbedoelde effecten van een verkeerd geplaatste of een gemigreerde filler, wat helaas kan resulteren in onregelmatigheden of ongemakken.

Ongemakken, klachten of complicaties na cosmetische behandelingen?
Wij helpen u graag!

Het komt regelmatig voor dat clienten bij ons aankloppen nadat elders hyaluronzuur filler behandelingen, helaas niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Dit is vervelend, zeker als daar ongemakken uit voortvloeien. Bij ons bieden we vrijblijvende consulten aan, waarbij u de gelegenheid heeft om uw situatie met onze arts te bespreken. Tijdens dit consult vindt er een uitgebreid gesprek plaats om uw medische geschiedenis in kaart te brengen, gevolgd door een lichamelijk onderzoek met behulp van een echo-onderzoek. Ons doel is om u duidelijke informatie te verschaffen over uw mogelijke behandelopties, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken voor uw herstel.

Met behulp van geavanceerde echografietechnologie zijn we in staat om deze complicaties nauwkeurig te analyseren en, indien mogelijk, direct te corrigeren.

Complicatiespreekuur aanvragen

Het aanvragen van een afspraak voor ons complicatiespreekuur is eenvoudig. U kunt gebruik maken van het onderstaande formulier om uw gegevens achter te laten, waarna onze deskundigen spoedig contact met u zullen opnemen om de details te bespreken.

Veelgestelde vragen - complicatiespreekuur

Ons specialisme omvat het aanpakken van ongemakken, klachten en complicaties voortkomend uit cosmetisch medische behandelingen, met specifieke aandacht voor niet permanente hyaluronzuur fillers. De mogelijke complicaties die kunnen optreden als gevolg van een hyaluronzuur filter behandeling zijn onder andere:

 1. Verplaatsing van de hyaluronzuur filler: De hyaluronzuur filler kan zich verplaatsen van de oorspronkelijke injectieplaats.
 2. Verdikking van de hyaluronzuur filler: De hyaluronzuur filler kan dikker worden dan gewenst.
 3. Verharding van de hyaluronzuur filler: De hyaluronzuur filler kan verharden en onnatuurlijk aanvoelen.
 4. Ontsteking rondom de hyaluronzuur filler: Er kan een ontstekingsreactie ontstaan in het gebied rondom het injectie gebied
 5. Vasculaire afwijkingen door de hyluronzuur filler: De hyaluronzuur filler kan leiden tot afwijkingen in de bloedvaten nabij de injectieplaats.

Het is zelfs mogelijk dat complicaties pas jaren na de injectie van de fillers merkbaar worden. Wij zullen altijd proberen brengen een advies uit te brengen met een daarbij horend behandelplan.

Afspraak maken

Wilt u graag een afspraak met ons maken? Voor het inplannen van een afspraak is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist vereist. Na ontvangst van de verwijzing zullen we u de afspraakdetails toesturen. 

Eerste Consult

Indien u een eerste afspraak heeft, is het belangrijk om de volgende informatie te weten voorafgaand aan de afspraak:

 • De naam van de gebruikte filler (indien bekend);
 • De behandelingen die u al heeft ondergaan voor de complicaties veroorzaakt door de filler;
 • Eventuele andere cosmetische behandelingen of operaties die u eerder heeft gehad; Een lijst van de medicijnen die u momenteel gebruikt.
Make-up

Op de dag van uw afspraak, adviseren wij u geen make-up te dragen op het gebied dat behandeld zal worden.

Na de behandeling bestaat de mogelijkheid dat er complicaties optreden.

Deze complicaties kunnen omvatten:

 • Blauwe plekken: Deze verdwijnen meestal binnen een week.
 • Kleine littekens.
 • Roodheid: Roodheid kan gedurende langere tijd aanhouden.
 • Inkepingen in de huid.
 • Asymmetrie: Dit houdt in dat uw gezicht niet langer symmetrisch is aan beide zijden.

Het benodigde gebruik van laserbehandeling of lipofilling om asymmetrie te corrigeren wordt niet vergoed.

Het doel van het verwijderen of het oplossen van de hyaluronzuur filler varieert, afhankelijk van de client, de wensen en de eventuele ongemakken. Het oplossen van een hyaluronzuur filler kan onder andere zorgen voor de volgende verlichtingen:

 1. Verlichting van ontstekingen.
 2. Vermindering van zwellingen.
 3. Verzachting van verhardingen.
 4. Verlichting van pijn.
 5. Herstel van asymmetrie (het bereiken van symmetrie aan beide zijden van het gezicht).

Het uiteindelijke resultaat van de behandeling wordt onder andere beïnvloed door het specifieke doel, het type hyaluronzuur filler, de hoeveelheid hyaluronzuur filler, het geïnjecteerde gebied, de dag van behandeling, de locatie van de filler.

De kosten voor een complicatiespreekuur zijn vanaf €110, inclusief echoscopie.