Skip to content Skip to footer

TCA Peeling

ooglidcorrectie

TCA peeling

Last van huidproblemen zoals acné, pigmentatie, littekens en grove poriën? Een TCA peeling kan helpen de huidstructuur te verbeteren. Bij Van Dijk Clinic gebruiken we voor de TCA peeling Trichloorazijnzuur. Door middel van een Trichloorazijnzuur peeling wordt de huid geëgaliseerd. Dit verbetert de kwaliteit van de huid, waardoor deze er frisser en jonger uit komt te zien. Rimpels en lijntjes verdwijnen en huidklachten zoals acné en pigmentatie kunnen sterk verminderen. Bovendien worden de TCA behandelingen ook vaak ingezet als preventief middel tegen huidveroudering of om de huid een algehele oppepper te geven.

Wat is een TCA peeling precies?

Een TCA peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verwijderd wordt. De diepte van de peeling hangt af van uw huidconditie en huidproblematiek. Bij oppervlakkige peelings wordt alleen de bovenste laag verwijderd van de opperhuid (stratum corneum). Een mediumdiepe peeling gaat tot de lederhuid en wordt ook wel papilaire dermis genoemd. De reticulaire dermis is de diepste variant die tot de onderste laag van de lederhuid gaat. Trichloorazijnzuur kan voor alle drie de varianten worden gebruikt. Het product dient met kennis en kunde gebruikt te worden. De cosmetische artsen van Van Dijk Clinic zijn gespecialiseerd in TCA peelings en hebben daardoor alle kennis en ervaring in huis om optimale resultaten per wens en behoefte te realiseren met deze behandeling.

Persoonlijk & doeltreffend

Elke behandeling begint bij Van Dijk Clinic met een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke consult vertalen we – met een eerlijk advies van onze artsen – uw wens naar een passende en doeltreffende behandeling. De focus ligt bij ons van intake tot nacontrole altijd op úw wensen en welzijn.

Veelgestelde vragen

Een TCA peeling kan op verschillende onderdelen van het lichaam gebruikt worden om huidveroudering tegen te gaan, huidproblemen aan te pakken of de zone een algehele opfrisbeurt te geven: 
• Gelaat: een TCA peeling geeft het gelaat een boost.
• Decolleté: een TCA peeling voor het decolleté wist tekenen van ouder worden uit.
• Armen: een TCA peeling op je armen zorgt voor een gladde en stralende huid en vermindert pigmentvlekken en acné.
• Benen: een TCA peeling op je benen zorgt voor gladde, stralende benen en vermindert pigmentvlekken en acné. 

• Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? Een TCA peeling wordt aangebracht door de arts op het te behandelen gebied 
• Welk product wordt gebruikt? Trichloorazijnzuur oftewel TCA
• Hoe lang duurt de behandeling? 20 minuten inclusief voorbehandeling
• Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Afhankelijk van leefstijl en huid tot wel jaren. 
• Wat kost een TCA behandeling? Vanaf €100

Van Dijk Clinic biedt TCA peelings al vanaf €100,- aan. De prijs is afhankelijk van uw wens en de zone die u door onze artsen laat behandelen.

 

Hoe ziet een TCA peeling behandeling eruit bij Van Dijk Clinic?

Fase 1: de intake
De behandeling start met een intake om uw wens in kaart te brengen en onze mogelijkheden te bespreken. We analyseren de huid en eventuele problemen ervan. Afgestemd op uw wensen maken we een behandelplan en bespreken we de voorbereiding. Er is namelijk een voorbehandeling van de huid nodig om deze zo goed mogelijk voor te bereiden op de peeling. Samen met uw arts maakt u hier een plan van aanpak en een recept voor. 

Fase 2: de behandeling
De duur van de behandeling hangt af van de zone(s). Er is vaak een voorbehandeling nodig om de huid zo goed mogelijk voor te bereiden op de peeling. Op de dag van de behandeling wordt uw huid gereinigd, ontvet en gedesinfecteerd. De peeling wordt door de arts aangebracht en werkt vervolgens even in de huid in. Dit kan branderig aanvoelen. De huid zal wit aankleuren, een reactie dat men ook wel ‘frosting’ noemt. Na de inwerktijd wordt de huid geneutraliseerd met een speciale crème. Na de behandeling is het belangrijk om de voorgeschreven instructies goed op te volgen om de huid zo efficiënt mogelijk te laten herstellen. De herstelfase na de behandeling is van doorslaggevend belang voor een optimaal resultaat.

Fase 3: de nacontrole
Na ongeveer 10 dagen zijn de resultaten van de peeling zichtbaar, doordat de huid dan zichtbaar hersteld is. Tijdens de nacontrole worden de resultaten besproken met uw arts en uw huid gecheckt. In sommige gevallen dient er een nabehandeling plaats te vinden door middel van een crème of een vervolgbehandeling.