Skip to content Skip to footer

PRP behandeling

Aptos Threading Draadlift

PRP behandeling

De PRP behandeling is bekend geworden door de Vampire Facelift, maar is niet uitsluitend voor het gezicht te gebruiken. Het is een bloedplasma behandeling die ervoor zorgt dat volumeverlies in onder andere het gezicht zich kan herstellen en uw huid verstrakt en rimpels minder zichtbaar worden. Voor deze behandeling wordt uw eigen bloed gebruikt. Mede door reality-tv sterren, maar vooral zijn werking is het erg populair geworden. PRP injecties werken namelijk verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u er frisser, jonger en gezonder uit zal zien. Het is een populaire gezichtsbehandeling om de huid een boost en verjongingskuur te geven. 

PRP wordt ook toegepast om haargroei te stimuleren of haaruitval tegen te gaan. Gezonde haarzakjes zorgen voor een verbetering van de haren en een langere levensduur ervan.

Wat is een PRP behandeling?

PRP is een lichaamseigen behandeling. De PRP behandeling dankt zijn Vampire Facelift bijnaam aan de wijze waarop de liquid facelift tot stand komt. Eerst zal er bloed bij u worden afgenomen, waarna gefilterd plasma uit uw bloed zal worden geïnjecteerd in de gewenste zone. Het plasma werkt verjongend dankzij de groeifactoren en hoge concentratie bloedplaatjes dat erin zit. Een groot voordeel van het gebruik van lichaamseigen stoffen is dat de kans op een allergische reactie klein is.

Persoonlijk & doeltreffend

Elke behandeling begint bij Van Dijk Clinic met een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke consult vertalen we – met een eerlijk advies van onze artsen – uw wens naar een passende en doeltreffende behandeling. De focus ligt bij ons van intake tot nacontrole altijd op úw wensen en welzijn.

Veelgestelde vragen

PRP kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het zorgt voor huidverbetering van het gelaat, hals en decolleté, maar kan ook haargroei stimuleren.
 
Met de PRP behandeling kunnen we de volgende zones behandelen:
• PRP gezichtsbehandeling: voor huidverjonging van het gelaat
• PRP haar behandeling: geef de haargroei een boost
• PRP decolleté behandeling: voor huidverjonging en vermindering van rimpels in het decolleté
• PRP handen behandeling: voor een huidverjonging en verbetering van de handen
• PRP gewrichten (knie, schouder, elleboog) behandeling: voor remming van slijtage (artrose) processen en verbetering van pijnklachten door blessures
• PRP P-shot/O-shot: voor erectiestoornissen of het verhogen van seksueel uithoudingsvermogen.

PRP is een behandeling met weinig risico’s en bijwerkingen. Uw eigen bloed (autoloog) wordt gebruikt waardoor er geen risico bestaat op een overdraagbare infectie of allergische reacties. Wel is er altijd bij elke injectie risico op infectie door het passeren van de huidbarrière maar de kans daarop is zeer klein.

• Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? Via injecties
• Welk product wordt gebruikt? Plasma uit eigen bloed
• Hoe lang duurt de behandeling? 30 minuten
• Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Kuurbehandeling creëert langdurig effect 
• Wat kost een PRP behandeling? Vanaf €250

De prijs van een PRP behandeling varieert per zone die u graag aan wilt pakken en start al vanaf €250. Bekijk hier de hele prijslijst. Tijdens de intake worden de kosten en de mogelijkheden van de behandeling met u doorgesproken.

 

Bent u benieuwd wat u kunt verwachten van een PRP behandeling bij Van Dijk Clinic?

Fase 1: de intake
Elke behandeling start met een intake waarin we de mogelijkheden met u doornemen. We analyseren de probleemzone en bespreken de behandeling met u. De intake is een kennismaking om op basis van uw wens en deskundig advies van onze artsen de juiste behandeling af te stemmen en de mogelijkheden en details van de procedure met u door te nemen.

Fase 2: de behandeling
De duur van de behandeling hangt af van de zone(s), maar bedraagt gemiddeld zo’n 30 minuten. Bij een PRP behandeling nemen wij 2 buizen bloed bij u af. Dit is ongeveer 20cc bloed. De 2 buizen bloed worden in een speciale centrifuge geplaatst en circa 10 minuten op hoge toeren gecentrifugeerd. Door middel van de specifieke PRP buizen kan zo makkelijk het bloedplasma van de rode bloedcellen worden gescheiden. Op sommige probleemgebieden zal verdovende crème worden aangebracht om de injecties minder voelbaar te maken. Als het plasma is gescheiden van de rode bloedcellen wordt het plasma middels een zeer dunne naald in het behandelend gebied ingespoten. Dit zijn relatief veel injecties omdat het product plaatselijk effectief is. 
De PRP behandeling wordt in verschillende situaties uitgevoerd. Denk hierbij aan:
• PRP behandeling tegen haaruitval.
• PRP behandeling voor of na een haartransplantatie, voor een beter resultaat. 
• PRP behandeling voor een betere wondgenezing of na een laserbehandeling.
• PRP behandeling in de huid, om de huid jonger te maken of eventuele pigmentaties te herstellen.
• PRP behandeling in de gewrichten, om artrose, blessures of verminderde Range of Motion te herstellen.
• PRP behandeling voor erectiestoornissen bij zowel mannen als vrouwen. 

Fase 3: de nacontrole
Het eerste resultaat is niet direct na een behandeling zichtbaar of merkbaar. Gemiddeld duurt het vier tot 8 weken voordat het eerste effect optreedt. Na de PRP behandeling wordt u geadviseerd om de behandeling te herhalen binnen 8 weken om optimaal resultaat te behalen. Samen met uw arts zal het resultaat geëvalueerd worden om een inschatting te maken hoeveel behandelingen u nodig heeft. 

Haartransplantatie

Wordt uw haar, ondanks de eventuele PRP-behandelingen, steeds dunner? Dan kan een haartransplantatie u een goede uitkomst bieden.

Sinds begin 2023 is onze kliniek een samenwerking aangegaan met Mercure Istanbul, een kliniek in Istanbul die uitsluitend werkt met de nieuwste technieken én met professionele, ervaren en goed opgeleide Nederlandstalige artsen.

Partner van:

Mecure-Istanbul-logo-wit

Haartransplantatie

Wordt uw haar, ondanks de eventuele PRP-behandelingen, steeds dunner? Dan kan een haartransplantatie u een goede uitkomst bieden.

Sinds begin 2023 is onze kliniek een samenwerking aangegaan met Mercure Istanbul, een kliniek in Istanbul die uitsluitend werkt met de nieuwste technieken én met professionele, ervaren en goed opgeleide Nederlandstalige artsen.

Partner van:

Mecure-Istanbul-logo-wit