Skip to content Skip to footer

Phenol peeling

Aptos Threading Draadlift

Phenol peeling

Wat is een Phenol peeling?
De Phenol peeling is een extra diepe exfoliation, die daardoor de huidstructuur (blijvend) verbeterd. Daarnaast heeft deze behandeling een liftend en verstrakkend effect op de huid.
Waar andere peelings oppervlakkiger reinigen en vaak enkel de bovenste laag behandelen, dringt deze Phenol peeling door tot in de diepste laag van de huid, ook wel de reticulaire dermis genoemd.

Alles wat je over de Phenol peeling behandeling moet weten

Wanneer we ouder worden neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af. Ook de eigen aanmaak hiervan wordt steeds minder, waardoor er rimpels in de dode lagen van de huid ontstaan en deze steeds meer toenemen. Bij een verouderde huid delen de huidcellen zich trager dan voorheen en worden de levende lagen van de huid steeds inactiever. De huid vernieuwt zich niet meer goed uit zichzelf, wat ervoor zorgt ervoor dat dode en beschadigde huidcellen op de huid blijven liggen. Door middel van de Phenol peeling worden deze dode en beschadigde huidcellen verwijderd en wordt tevens vernieuwing van de huid gestimuleerd door een versnelde aanmaak van elastine en collageen. Dit zorgt voor het liftende effect van deze behandeling en hierdoor merk je dus zichtbaar verschil na een Phenol peeling.

Is de Phenol peeling ook wat voor jou?

De Phenol peeling wordt in de volgende gevallen aangeraden:

  • Bij oppervlakkige rimpels in het gezicht
  • Bij vorderende huidveroudering
  • Bij vervroegde huidveroudering veroorzaakt door de zon, zoals hyperpigmentatie, verslapping van de huid, mimische lijntjes of volumeverlies in het gezicht.

Welke voorzorg is belangrijk toe te passen voor een Phenol peeling?

  • Bij hyperpigmentatie en/of Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is het belangrijk vanaf de drie weken voorafgaand aan de behandeling twee keer per dag een pigmentcrème, gecombineerd met SPF 50+ aan te brengen op het gehele gezicht.
  • In het geval van een koortslip of een recente koortslip (minder dan 3 maanden geleden) is het belangrijk deze 4 dagen voorafgaand en 4 dagen na de Phenol peeling te behandelen met Sitavig (acyclovir) en Zovirax (valacyclovir) 500mg/2dd.

Voorafgaand aan de behandeling bespreekt u uw voornemen en reden van bezoek tijdens een intake. Dit consultgesprek zal plaatsvinden met een arts, die u zal inlichten over de behandeling en de mogelijkheden. Na het consult zal/zullen de behandeling(en) gepland en uitgevoerd worden.

Tarieven

Afhankelijk van jouw huid en jouw wensen wordt tijdens het consult met de arts vastgesteld hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste eindresultaat te behalen. Het kan zijn dat je aan één behandeling genoeg hebt, maar vaak wordt het aangeraden de Phenol peeling vaker te doen voor het beste resultaat. De tarieven voor de Phenol peeling behandeling(en) vind je hier.