Skip to content Skip to footer

Lipolaser behandeling

Lipolaser behandeling

Wanneer u ouder wordt, verliest uw huid volume. Er wordt namelijk minder collageen en elastine aangemaakt. De verslapte huid kan voor verzakkingen zorgen die u al gauw ouder doen lijken. Misschien stoort u zich al aan de slappe huid onder uw kaak, of hals. Met een lipolaser behandeling wordt een plaatselijke (kleine) vetophoping geëlimineerd en de huid strakgetrokken door middel van een laser. Daardoor is het mogelijk om probleemzones aan te pakken zonder een ingrijpende operatie te hoeven ondergaan.

Wat doet een lipolaser behandeling?

De lipolaser richt zich op specifieke zones. Hij smelt lokale vetophopingen als het ware weg en zorgt voor verstrakking van de huid in het probleemgebied. Direct na de behandeling ziet u de eerste resultaten al. De behandeling werkt tot wel een jaar door. Het zet namelijk een proces van huidverstrakking in gang die tot 5-7 maanden na de behandeling bijdraagt aan het resultaat van de behandeling met de lipolaser.

Persoonlijk & doeltreffend

Elke behandeling begint bij Van Dijk Clinic met een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke consult vertalen we – met een eerlijk advies van onze artsen – uw wens naar een passende en doeltreffende behandeling. De focus ligt bij ons van intake tot nacontrole altijd op úw wensen en welzijn.

Lipolaser behandeling

Van Dijk Clinic voert lipolaser behandelingen uit op diverse probleemzones. Bovendien kunnen meerdere zones in één behandeling worden aangepakt. Het is daardoor een perfect hulpmiddel om de volgende zones via een kleine ingreep groots aan te pakken:

  • Kleine zone: onderkin
  • Middelgrote zone:  beha zone, kuiten

Veelgestelde vragen

• Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? Via een diode laser onder de huid • Hoe lang duurt de behandeling? Gemiddeld 60 minuten, afhankelijk van de zones en de indicatie • Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Het resultaat is vaak blijvend • Wat kost een lipolaser behandeling? Vanaf €1.500 (Behandelprijs vanaf januari 2023 €1750) • Wilt u met een kleine ingreep veel resultaat realiseren? Interesse in een lipolaser behandeling? Neem vrijblijvend contact op om een intake in te plannen, zodat we uw wensen en het behandelplan in kaart kunnen brengen.
De prijs voor de lipolaser behandeling is afhankelijk van de probleemzone die u aan wilt pakken en de hoeveelheid zones die u wilt laten behandelen. Tijdens de intake worden de kosten met u doorgesproken. We voeren een lipolaser behandeling al vanaf €1.500 uit (Behandelprijs vanaf januari 2023 €1750). Bekijk hier de hele prijslijst.

Fase 1: de intake
Elke behandeling start met een intake waarin we uw wensen doornemen en vragen beantwoorden. We maken een analyse van uw huid en nemen u stap voor stap mee in de behandeling, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren. De intake is een kennismaking om op basis van uw wens en deskundig advies van onze artsen de juiste behandeling af te stemmen en de mogelijkheden en details van de procedure met u door te nemen.

Fase 2: de behandeling
De duur van de behandeling hangt af van de zone(s). Er worden voorafgaand aan de behandeling meerdere foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Nadat de behandelde zone is gedesinfecteerd, wordt u plaatselijk verdoofd met enkele prikken. De verdoving zal enkele uren effectief zijn en zodoende kan er zonder pijnsensatie worden behandeld. Middels een kleine punctie van slechts enkele millimeters wordt de lipolaser canule onder de huid gebracht en enkele minuten heen en weer bewogen. Er ontstaat warmte en energie onder de huid die er voor zorgt dat vetcellen afbreken en de huid wordt gestimuleerd om te verstrakken. Het verstevigende  en verstrakkende effect wordt bereikt door het stimuleren van de fibroblasten die grotendeels zorgen voor de productie van collageen.  

Na de behandeling zal in sommige gevallen een kleine hechting worden geplaatst om de incisie esthetisch zo mooi mogelijk te laten genezen. De assistent zal u begeleiden en uw compressie om doen. Als u zich weer goed voelt mag u tijdig na de behandeling al naar huis. Uit medische voorzorg wordt antibiotica voorgeschreven voor 5 tot 7 dagen die na de behandeling gestart mag worden. 

Fase 3: de nacontrole
Het eerste resultaat is direct na een behandeling zichtbaar en dit loopt door tot wel 12 maanden. Na de behandeling kan er zwelling in de zone optreden. U wordt op nacontrole verwacht om de zone te inspecteren en de resultaten door te spreken met uw behandelend arts. Dan zal de eventuele hechting ook worden verwijderd en vervolgens kunnen foto’s van het resultaat worden gemaakt. De periode na de behandeling dient voor een langere periode compressie te worden gedragen. Afhankelijk van het te behandelen gebied zal de arts u voldoende leefregels meegeven om de compressie te dragen en er mee te functioneren.