Skip to content Skip to footer

Lipofilling

Lipofilling

Wilt u ergens in uw lichaam meer volume creëren? Met een lipofilling behandeling passen we de innovatieve techniek toe waarbij we vetweefsel uit een deel van uw lichaam (vaak buik, heupen of benen) gebruiken om in een andere zone meer volume te krijgen. De behandeling bestaat uit een kleine liposuctie, vetbewerking en terugplaatsing, waarbij er extra volume in verschillende delen van het lichaam kan worden gerealiseerd.

Wat is lipofilling?

Lipofilling is een techniek om bijvoorbeeld uw lippen, wangen, neuslippenplooi te optimaliseren met lichaamseigen donorweefsel. Er zit een stuk veiligheid in het gebruik van lichaamseigen stoffen, omdat deze vol zit met stamcellen en daardoor ook de opperhuid een flinke stimulans geeft. Door middel van liposuctie zuignaalden wordt het vet uit een deel van uw lichaam gehaald en na bewerking ervan wordt het teruggeplaatst in de gewenste zone. Een lipofilling behandeling kan ook op andere plaatsen van het lichaam worden toegepast zoals bijvoorbeeld in het decolleté of op handen. Het resultaat blijft gemiddeld tussen 10 en 20 jaar zitten, soms wel permanent.

Persoonlijk & doeltreffend

Elke behandeling begint bij Van Dijk Clinic met een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke consult vertalen we – met een eerlijk advies van onze artsen – uw wens naar een passende en doeltreffende behandeling. De focus ligt bij ons van intake tot nacontrole altijd op úw wensen en welzijn.

Veelgestelde vragen

Met lipofilling creëren de artsen van Van Dijk Clinic op verschillende zones extra volume. Dat kan zijn: 
• Lipofilling in de neuslippenplooi of marionetlijnen: laat de neuslippenplooi opvullen door middel van lipofilling waardoor u er minder boos en oud uitziet. 
• Lipofilling van ingevallen wangen: door huidveroudering of afvallen kunnen er ingevallen wangen ontstaan. Deze maken u onnodig ouder en vermoeider. Met een lipofilling behandeling wordt er meer volume in deze zone gecreëerd zodat u op natuurlijke wijze er gezonder en jonger uitziet. 
• Lipofilling wallen of traangoot: wallen laten u er onnodig ouder uitzien. Laat de wallen strak trekken door middel van vetweefsel zodat u een uitgeruste uitstraling terugkrijgt. 
• Lipofilling handen: handen verraden de leeftijd. Door ouder worden wordt de huid hier slapper en minder elastisch. Met lipofilling zorgt u voor meer volume in uw huid en het geeft de huid een verjongende werking. 
• Lipofilling heupen of hipdips: heeft u last van kleine deukjes aan de zijkant van uw heupen? Gebruik uw lichaamseigen vet om uw billen groter en ronder te maken. 
• Lipofilling billen: neemt uw volume van de billen af of wilde u al grotere billen? Gebruik op een veilige manier uw eigen vet om uw billen te vergroten of te corrigeren.
• Lipofilling neus: uw neus kan gelift worden met lipofilling maar u kunt ook de neusbrug recht maken door deze techniek.

• Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? Kleine incisies door de arts
• Welke verdoving wordt er gebruikt? Lokale verdoving
• Hoe lang duurt de behandeling? Circa 60 tot 90 minuten
• Hoe lang blijft lipofilling zitten? Het resultaat is gemiddeld zichtbaar tussen de 10 en 20 jaar, afhankelijk van uw levensstijl en gewoonten 
• Wat kost lipofilling? Vanaf €1.750

De kosten van een lipofilling behandeling starten vanaf €1.750 en zijn afhankelijk van de zones die u door onze artsen laat behandelen. Bekijk hier de actuele prijslijst of boek direct een intake waarbij de kosten met u doorgesproken zullen worden.

Hoe ziet een lipofilling behandeling eruit bij Van Dijk Clinic?

Fase 1: de intake
Tijdens de intake brengen we uw wensen in kaart en bespreken we de mogelijkheden van deze behandeling. Afgestemd op uw behoefte maken we een advies en behandelplan op maat. De details van de behandeling worden besproken met een van de specialisten uit ons team. 

Fase 2: de behandeling
De duur van de behandeling hangt af van de zone(s), maar bedraagt in totaal gemiddeld zo’n 60-90 minuten. Er worden voorafgaand aan de behandeling meerdere foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Nadat de behandelde zone is gedesinfecteerd, wordt u plaatselijk verdoofd met enkele prikken.

De verdoving zal enkele uren effectief zijn en zodoende kan er zonder pijnsensatie worden behandeld. Allereerst zal de arts uit het donor gebied middels een incisie van 2 mm een mini-liposuctie uitvoeren om voldoende vetweefsel te hebben voor de receptor gebieden. De hoeveelheid is geheel afhankelijk van uw wensen maar ook van het te behandelen gebied. Als er voldoende vet stroma uit is gehaald dan kan het wondje gesloten worden met één hechting en een waterdichte pleister. De assistent zal, afhankelijk van de door u gekozen zone, de huid desinfecteren waarna de arts het vet terug kan plaatsen. Één van de belangrijke processen in een lipofilling is het zuiveren van het donor vet. Van Dijk clinic gebruikt de meest recente filtersystemen op de markt (zoals de Goisis methode) om zowel een goed resultaat te behalen als te behouden. Het terugplaatsen van vet gebeurt ook onder lokale verdoving middels prikjes.

Onze artsen zijn gespecialiseerd in de technieken van lipofilling met canules, een techniek waarbij de kans op blauwe plekken fors afneemt en het vet beter kan overleven. Na de behandeling zal de arts de huid en het volume inspecteren en beoordelen. Gemiddeld blijft 50-70% van het ingespoten volume over en zal na enkele maanden (gemiddeld 3-6 maanden) een definitief resultaat zichtbaar zijn. De stamcellen uit de lipofilling hebben de tijd gehad om de huidstructuren een boost te geven waardoor u er frisser en jonger uit ziet. Uit medische voorzorg wordt antibiotica voorgeschreven voor 5 tot 7 dagen waarmee na de behandeling gestart mag worden. 

Fase 3: de nacontrole
Het eerste resultaat is na enkele dagen al zichtbaar als de zwelling is afgenomen. In sommige gevallen kunnen er bloeduitstortingen in het liposuctie gebied zichtbaar zijn. Dit trekt gemiddeld in 2 weken weg. Na 7 tot 10 dagen komt u terug bij uw arts om de eventuele hechting te laten verwijderen en foto’s te maken van uw resultaat. Pas na 3 tot 6 maanden ziet u het uiteindelijke resultaat. Het resultaat kan blijvend zijn. Uw leefstijl is van grote invloed op de levensduur van uw behaalde resultaat. Probeer na de behandeling dan ook voldoende water te blijven drinken (circa 2 liter per dag) en genoeg lichaamsbeweging te houden.